Ga naar hoofdinhoud

Jos is advocaat op het gebied van merken, vormgeving en reclame. Hij is ervaren in het adviseren en procederen op alle gebieden van het ‘soft’ IE-recht (auteursrecht, modellenrecht, merkenrecht en handelsnaamrecht) en heeft ruime ervaring met namaakbestrijding, douanezaken en misleidende reclame. Hij heeft verder bijzondere interesse in handhavend optreden tegen online inbreuken (bv. tegen hostingproviders) en grootschalige handhavingsacties. Jos is ook zeer regelmatig betrokken bij het opstellen van IE-gerelateerde overeenkomsten (zoals licentie- en samenwerkingsovereenkomsten) en treedt op als sparringpartner bij omvangrijke IE-transacties.

Jos heeft succesvol opgetreden tegen een van de grootste ‘trade mark squatters’ in de geschiedenis en heeft – door zijn expertise op het gebied van onderscheidend vermogen en soortnamen – talloze cliënten succesvol bijgestaan om hun waardevolle merken (verder) te versterken.

Jos is bedreven in zowel het voeren van juridische procedures alsmede in het verlenen van advieswerkzaamheden. Hij staat nationale en internationale bedrijven bij in tal van sectoren, van levensmiddelen tot media en telecommunicatie en van elektronica en chemie tot aan financiële diensten. Onderwerpen op het gebied van sterk en innovatief design – bijvoorbeeld mode, architectuur, huishoudelijke artikelen en luxegoederen – liggen hem bijzonder na aan het hart. Of hij nu een wereldwijd toonaangevende multinational of een interessante tech start-up adviseert, zijn benadering is er altijd op gericht om zoveel mogelijk over de zijn cliënten en hun doelstellingen en behoeften te weten te komen. Zo kan hij kan optreden als een trusted advisor voor de lange termijn, die praktische en kostenefficiënte oplossingen biedt.

Cliënten waarderen verder het energieke karakter en de grote vasthoudendheid van Jos. In een onafhankelijke juridische ranking werd Jos omschreven als ‘iemand die tot het uiterste gaat om een overwinning voor cliënten te behalen’. Bovenal begrijpt Jos hoe belangrijk het is voor cliënten om – binnen korte tijd – scherp en gezaghebbend advies te ontvangen, wat afgestemd is op hun persoonlijke situatie en wensen.

Voordat Jos bij Leeway kwam, was hij werkzaam bij een vooraanstaand internationaal IE-boutiquekantoor en een gerenommeerd Nederlands full-service kantoor.

 

Jos Klaus heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende hoofdrechtsgebied geregistreerd:

  • Intellectueel eigendomsrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerde hoofdrechtsgebied.

“Jos has a logical and commercial way of approaching problems. He is very skilled, has a lot of expertise and his clients trust him wholeheartedly.” – WTR 1000 (2022)

“(…) deserving of special mention, Jos Klaus ‘is full of potential and will stop at nothing to secure a victory for clients’.” – WTR1000 (2021)

“Also deserving of the limelight is his right hand, Jos Klaus – ‘an IP lawyer in optima forma who stops at nothing to win’.” – WTR1000 (2020)

“Senior associate Jos Klaus is noted as someone to watch for the future.” – Legal 500 (2020)

Back To Top