Ga naar hoofdinhoud

Nini adviseert en procedeert over een diverse intellectuele eigendomskwesties, waaronder merk-, handelsnaam- en modelrecht en auteursrechtkwesties voor cliënten, variërend van bekende internationale blue-chip ondernemingen tot binnenlandse start-ups. Daarnaast adviseert zij cliënten over domeinnaamgeschillen en licentie- en distributieovereenkomsten. Nini heeft ervaring opgedaan in verschillende sectoren, waaronder media en entertainment. Zij heeft waardevolle niche-expertise opgebouwd op het gebied van uitgave rechten en collectief beheer, onder meer door advisering aan vloggers en muzikanten.

Nini houdt van uitdagingen. Zij vindt niets leuker dan het onderzoeken van complexe rechtsvragen en het coördineren van de reacties van externe adviseurs in verschillende jurisdicties. Nini heeft ervaring opgedaan in een aantal internationale geschillen over bekende merken. Tegelijkertijd verliest zij echter nooit uit het oog dat het recht mensenwerk is.
Nini raakte voor het eerst geïnteresseerd in het intellectueel eigendomsrecht tijdens een stage in Vietnam, waar ze jonge ondernemers ontmoette die een technologische start-up aan het oprichten waren en hulp nodig hadden om hun rechten te beschermen. De kans om samen te werken met creatieve mensen, hun energie te delen en hun eerste commerciële ideeën te helpen vormgeven tot levensvatbare bedrijven, is een belangrijke motivatie voor Nini.

Voordat ze bij Leeway in dienst trad, werkte Nini op de Amsterdamse vestiging van het Amerikaanse advocatenkantoor Greenberg Traurig, waar zij op de afdeling intellectuele eigendom werkzaam was.

 

Nini Blom heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:

  • Intellectueel eigendomsrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerde hoofdrechtsgebied.

Back To Top