Ga naar hoofdinhoud
icon

PERHAPS YOU COULD USE
A LITTLE LEEWAY.

Leeway is een boutique advocatenkantoor gevestigd in Amsterdam en gespecialiseerd in intellectueel eigendomsrecht, technologierecht en media- & entertainmentrecht voor cliënten wereldwijd.

Wij ondersteunen bedrijven voor wie technologie en intellectuele eigendom essentieel is in de bedrijfsvoering. Van blue chip-bedrijven in de technologie-, entertainment- en mode-industrie tot mediabedrijven en platform scale-ups: wij zijn er trots op dat wij er elke dag voor onze cliënten zijn, niet alleen wanneer er iets misgaat. In plaats van te werken op een ad hoc-basis, streven wij ernaar langdurige relaties op te bouwen, waarbij wij uw bedrijf, marketingstrategie en commerciële wensen leren kennen en advies en bijstand verlenen die zorgvuldig zijn afgestemd op uw individuele behoeften en voorkeuren.

Bij Leeway zijn we er niet alleen voor de grote zaken – de historische rechtszaak, de verkoop van een bedrijf of bedrijfskritische outsourcing. Wij ondersteunen u bij elke stap, van de beginfase tot het moment waarop u de wereld verovert.

Wij helpen u uw producten te beschermen en compliant te maken, uw belangrijkste overeenkomsten op te stellen en te onderhandelen en zo nodig uw rechten af te dwingen. Hoewel we genieten van complexe IE-geschillen, helpen we u even graag bij uw digitale transformatie, een nieuwe IT-samenwerking, een IE-advies of een licentiestructuur om uw zakelijk potentieel te verwezenlijken.

Wij zijn zeer trots op de kwaliteit van ons cliëntenbestand en de snelheid waarmee dit blijft groeien. Volgens onze cliënten komen wij met een creatieve en praktische aanpak aan tafel, ongeacht het onderwerp. We nemen de tijd om uw bedrijf te leren kennen, zodat we praktische, creatieve ondersteuning kunnen bieden in elke fase van de levenscyclus van uw product. Wij leveren consequent toegevoegde waarde en zorgen ervoor dat de juiste omstandigheden voor u aanwezig zijn om uw doelen te bereiken.

Waarom neemt u geen contact op om te zien welk verschil Leeway voor uw bedrijf kan maken?

icon

Expertises

INTELLECTUELE EIGENDOM
merken | Modellen | auteursrecht | handelsnamen

TECHNOLOGIE
IT & OUTSOURCING

MEDIA- EN ENTERTAINMENTRECHT

E-COMMERCE PLATFORMS
CONSUMENTENRECHT

BEDRIJFSGEHEIMEN &
KNOW-HOW

PRIVACY | SECURITY
GEGEVENSBESCHERMING

COMMERCIEEL | SAMENWERKING

LICENTIES | DISTRIBUTIE
FRANCHISE | SPONSORING

RECLAME | MARKETING
COMMUNICATIE

Sectoren | Bedrijfstakken

TECHNOLOGIE

LEVENSMIDDELEN | MODE
LUXEGOEDEREN

DETAILHANDEL | GROOTHANDEL

 MEDIA & ENTERTAINMENT
SPORT

RECREATIE & HORECA

CONSUMENTENGOEDEREN

Expertises

INTELLECTUAL PROPERTY
Trademarks | Brands | Designs | Copyright

TECHNOLOGY | IT &
OUTSOURCING

MEDIA & ENTERTAINMENT LAW

E-COMMERCE PLATFORMS
CONSUMER LAW

TRADE SECRETS &
CONFIDENTIAL KNOW-HOW

PRIVACY | SECURITY
DATA PROTECTION

COMMERCIAL | COOPERATION

LICENSING | DISTRIBUTION
FRANCHISE | SPONSORING

ADVERTISING | MARKETING
COMMUNICATION

Sectors | Industries

TECHNOLOGY

FOOD & BEVERAGES | FASHION | LUXURY GOODS

RETAIL | WHOLESALE

 MEDIA & ENTERTAINMENT
SPORTS

LEISURE & HOSPITALITY

CONSUMER GOODS

icon
Benthe Ammerlaan

BENTHE AMMERLAAN

Trademark assistant
+31 (0)20 333 11 30
benthe.ammerlaan@leeway.nl

Sanne Kroezen Peña

SANNE KROEZEN PEÑA

Assistent
+31 (0)20 333 11 30

Merel Jansen

MEREL JANSEN

Assistent
+31 (0)20 333 11 30

Sanne de Pooter

SANNE DE POOTER

Assistent
+31 (0)20 333 11 30

Noa Lew Weisl

NOA LEW WEISL

Assistent
+31 (0)20 333 11 30

Rosalie

ROSALIE WARMERDAM

Assistent
+31 (0)20 333 11 30

Leeway groeit en is altijd op zoek naar talent op het gebied van IE, IT, commerciële contracten, media & entertainment en privacy. Als je meer informatie wilt ontvangen over de mogelijkheden binnen Leeway, neem dan contact op met Marga Verwoert (marga.verwoert@leeway.nl of +31(0)622372142). Studenten kunnen contact opnemen met Nini Blom (nini.blom@leeway.nl of +31(0)639692666) of Max van Oostrum (max.vanoostrum@leeway.nl of +31(0)683579913) voor meer informatie over de mogelijkheden binnen Leeway. Elk verzoek om informatie zal strikt vertrouwelijk worden behandeld. We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Leeway zoekt doorlopend werkstudenten

Leeway is doorlopend op zoek naar ambitieuze masterstudenten of recent afgestudeerden om #TeamLeeway te versterken als werkstudent. Leeway is een Amsterdams niche-kantoor met 12 advocaten en merkgemachtigden. Leeway richt zich met name op het intellectueel eigendoms- en IT-recht, media en entertainment, privacy en aanverwante rechtsgebieden. Leeway staat cliënten uit binnen- en buitenland bij op diverse vlakken; van de onderhandeling van een IT-contract, tot complexe IE-procedures en van geschillen over royaltyvergoedingen tot de internationale registratie van merken en modellen.

Wij zijn doorlopend op zoek naar ambitieuze masterstudenten of recent afgestudeerden met een duidelijke affiniteit voor het IE- en/of IT-recht. Als werkstudent (bij voorkeur 2 à 3 dagen in de week) ondersteun je de advocaten en merkgemachtigden van Leeway door bijvoorbeeld het verrichten van literatuur- en jurisprudentieonderzoek. Daarnaast help je bij het opstellen van (sommatie)brieven en het voorbereiden van processtukken. Bij Leeway werken we in kleine teams, hierdoor krijg je – ook als werkstudent – al snel veel verantwoordelijkheid. Kortom; de uitgelezen kans om de professionele IE- en IT-praktijk van dichtbij mee te maken. Na een succesvol werkstudentschap is er eventueel de mogelijkheid om door te groeien tot advocaat-stagiaire.

Nieuwsgierig geworden? Om de mogelijkheden te bespreken en voor vragen kun je contact opnemen met Nini Blom (nini.blom@leeway.nl) of Max van Oostrum (max.vanoostrum@leeway.nl). Je kunt natuurlijk ook direct solliciteren door jouw stukken (sollicitatiebrief, cijferlijsten en stagebeoordeling(en)) aan Nini of Max te zenden.

Hopelijk tot snel bij #TeamLeeway!

WTR1000_2018_tn
emea-leading-firm-2022
Chambers_tn
ip_stars_tn
Badge Client Choice 2020
WIPR 2020 kleinst
MLI_2022
Back To Top