Ga naar hoofdinhoud

Niels is een toegewijde IT-advocaat, met een bijzondere belangstelling voor IT- en outsourcingcontracten van allerlei aard, alsmede privacy, gegevensbescherming en cybersecurity. Hij heeft gewerkt met bedrijven op verschillende gebieden, waarbij hij complexe overeenkomsten heeft opgesteld en beoordeeld en heeft bijgedragen aan onderhandelingen. Daarbij wordt zijn advies verrijkt door zijn sterke kennis van de onderliggende technologieën – omdat hij altijd al even geïnteresseerd is geweest in informatica als in business en recht. Niels is hierdoor geïnspireerd geraakt om te leren programmeren, dat heeft ertoe geleid dat hij naast zijn rechtenstudie een bachelor informatiekunde heeft behaald.

Data zijn extreem waardevol, volgens Niels. Hij ziet datagovernance niet alleen als een hindernis die moet worden overwonnen om aan de regelgeving te voldoen, maar ziet ook enorme kansen voor bedrijven die hun data kunnen beschermen en de waarde hieruit ten volste kunnen benutten. En hij begrijpt – net als iedereen bij Leeway – dat de advocaten die het best in staat zijn om hun cliënten hierbij te helpen, degenen zijn die niet alleen deze waarde inzien, maar ook weten hoe ze problemen moeten oplossen en overeenkomsten tot stand moeten brengen. Daarom is hij zo toegewijd aan het leren over de bedrijven die hij adviseert, hun sectoren, behoeften en drijfveren.

Voordat Niels bij Leeway in dienst trad, werkte hij een jaar als IT-jurist bij de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij eerder als student-assistent werkzaam was. Daar heeft hij waardevolle ervaring opgedaan met het opstellen en beoordelen van IT-contracten en het initiëren van aanbestedingen. Daarnaast heeft hij een LLM in IT-recht en is hij in het bezit van de CIPM en CIPP/E privacy certificering.

Niels Eberson

NIELS EBERSON

Medewerker, advocaat
+31 (0)20 333 11 30
+31 (0)6 10 69 62 48
‭‭
niels.eberson@leeway.nl

Back To Top