skip to Main Content

Marga’s intellectuele eigendomspraktijk bestrijkt de gehele levenscyclus van producten, van clearance advies tot complexe inbreukzaken. Zij heeft ruime ervaring met alle aspecten van de bescherming en exploitatie van IE-rechten, met name merken en handelsnamen, modelrechten en auteursrechten. Marga is bijzonder bedreven in het werken op het snijvlak van intellectueel eigendom en commerciële contracten. Daarnaast heeft zij veel ervaring met het opstellen van- en onderhandelen over IP contracten, zoals licentie-, distributie- en andere samenwerkingsovereenkomsten, en is zij regelmatig betrokken bij IE-structurering en IP-gedreven fusies, overnames en samenwerkingsverbanden.

Marga combineert inzicht met energie, van onschatbare waarde in een aantal belangrijke zaken, bijvoorbeeld bij het verkrijgen van een Europees verbod op grond van merkinbreuk, bij het adviseren over een auteursrechtsgeschil over het ontwerp van een stoel en een voetenbankje die beiden als iconen van modern design worden beschouwd en het onderhandelen over een samenwerkingsovereenkomst tussen een groeiend merk en een wereldberoemd supermodel.

Hoewel zij bekend is met een grote verscheidenheid aan industriesectoren waaronder technologie, is zij vooral zichtbaar op het gebied van mode, luxe, media en entertainment. Haar cliënten variëren van individuele acteurs, tv-presentatoren en ondernemers, tot enkele van de grootste en meest direct herkenbare luxemerken ter wereld.

Wat al deze cliënten, groot en klein, waarderen is Marga’s strategisch inzicht en haar vermogen om direct tot de kern van complexe vraagstukken door te dringen. Er is een Duits woord, “fingerspitzengefühl”, dat dit instinctieve gevoel voor de juiste handelswijze beschrijft. Je hebt het of je hebt het niet en – zoals een cliënt van Marga opmerkte – zij heeft het.

 

Marga Verwoert heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende hoofdrechtsgebied geregistreerd:

  • Intellectueel eigendomsrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerde hoofdrechtsgebied.

“Marga Verwoert acts for clients on advertising and copyright matters in the cosmetics, fashion and art sectors. Clients “value her impeccable judgement when it comes to negotiating the best possible deal” and add that she is “highly knowledgeable and commercially minded.” – Chambers Global: Intellectual Property, Mostly Trade Mark/Copyright (2020)

“Marga Verwoert is my favourite litigator and IP expert in the Netherlands because of her never-quit mentality. Providing high-quality, excellent work and good service, she is a first choice for game-changing proceedings in the Benelux.” WTR (2020)

“Marga Verwoert’s ‘reputation as a litigator’ is highlighted as are her ‘impeccable judgement calls’ – Legal 500 (2020)

Back To Top