skip to Main Content

Lotte werkt aan diverse vraagstukken op het gebied van intellectueel eigendom, met bijzondere aandacht voor merkenrecht, auteursrecht, handelsnaamrecht, modellenrecht en domeinnamenrecht. Zij adviseert en procedeert voor zowel nationale als internationale cliënten in de creatieve sector. Andere gebieden van advisering en procesvoering zijn het privacyrecht en het commercieel contracteren.

Lotte’s interesse in de creatieve sector begon al vroeg: als kind was ze altijd aan het tekenen en schilderen. Ze volgde zelfs een vooropleiding Art & Design aan de ArtEZ kunstacademie in Arnhem. Gelukkig besloot Lotte haar passie voor kunst te combineren met een rechtenstudie. Lotte heeft haar LLM behaald in zowel het Ondernemingsrecht als het Informatierecht. Door als advocaat voor de creatieve industrie te werken combineert Lotte nu haar twee passies. Lotte maakt deel uit van de documentatieredactie van ‘Mediaforum’, het tijdschrift voor media-en communicatierecht.

Lotte is sinds de oprichting in januari 2017 werkzaam bij Leeway.

 

Lotte Rutgers heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:

  • Intellectueel eigendomsrecht en Privacy recht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerde hoofdrechtsgebied.

Back To Top