Ga naar hoofdinhoud

Lotte is gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht met een expertise op het gebied commerciële contracten. Dit omvat het onderhandelen van diverse contracten of IP-transacties en acquisities, daarnaast adviseert zij ook over de bescherming van portefeuilles van merken, auteursrechten en modelrechten. Door de nauwe samenwerking met cliënten, variërend van  individuele kunstenaars, ondernemers en start-ups tot multinationals in diverse sectoren, streeft zij ernaar hun behoeften en doelen te begrijpen en hen te helpen bij het opstellen van overeenkomsten waarmee zij hun bedrijf verder kunnen ontwikkelen.

Van jongs af aan was Lotte altijd bezig met tekenen en schilderen – interesses die haar ertoe brachten een vooropleiding in Art & Design te volgen aan een Nederlandse kunstacademie. Met de overstap naar de advocatuur heeft zij haar liefde voor creativiteit behouden, en doet zij niets liever dan ontwerpers, kunstenaars, muzikanten, schrijvers en anderen in de creatieve industrie te helpen bij de bescherming en de exploitatie van hun auteursrechten en handelsmerken, en het opbouwen van wereldbekende merken. Onlangs heeft ze bijvoorbeeld een innovatieve meubelontwerpster met een sterke focus op duurzaamheid geholpen bij het opstellen van op maat gemaakte contracten, om haar intellectuele eigendom te beschermen en tegelijkertijd ook de perfecte juridische structuur te ontwerpen om langdurig succes te waarborgen.

Lotte is sinds de oprichting in januari 2017 werkzaam bij Leeway. Daarvoor behaalde ze een master in Ondernemingsrecht en een LLM in Informatierecht. Lotte maakt deel uit van de redactie van ‘Mediaforum’, het tijdschrift voor media-en communicatierecht.

 

Lotte Rutgers heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:

  • Intellectueel eigendomsrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerde hoofdrechtsgebied.

Back To Top