Ga naar hoofdinhoud

Michiel leidt de praktijk Trademark Attorneys van Leeway en werkt aan de ontwikkeling van de indrukwekkende resources van het kantoor op het gebied van merkenprocedures en IE-portefeuillebeheer. Michiel is bij velen in de intellectuele eigendomsgemeenschap bekend als bestuurslid en voormalig voorzitter van de BMM – de Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht, waarin meer dan 700 IE-advocaten, juristen en interne adviseurs zijn vertegenwoordigd.

Hij is zelf een zeer ervaren merkengemachtigde, die in een gerespecteerde publicatie is omschreven als “een van de beste IE-professionals ter wereld”. Hij adviseert grote internationale cliënten uit de hele wereld over de bescherming, registratie en handhaving van hun handelsmerken, domeinnamen en modellen. In dezelfde publicatie werd Haegens geprezen om hoe hij “theoretisch inzicht met straatwijsheid” combineert, de meest complexe kennis bundelt, de grote lijnen bepaalt en deze vervolgens omzet in pragmatisch advies en scherpe, tactische inzichten. Door jarenlang te hebben samengewerkt met de interne teams van bekende multinationals in diverse sectoren heeft Michiel een diepgaand inzicht verworven in IE-strategie, niet alleen vanuit juridisch oogpunt, maar ook vanuit zakelijk en marketingoogpunt.

Michiel wordt ook gewaardeerd om zijn enthousiasme en servicegerichte aanpak en heeft een lange staat van dienst in het oplossen van problemen voor toonaangevende merkeigenaren. Wat hij echter echt leuk vindt, is nauw samenwerken met een intern team, bijvoorbeeld aan een wereldwijde rebranding of een productbeschermingsstrategie, en dan zien hoe het plan perfect samenkomt. De meest bevredigende resultaten krijgen vaak de minste aandacht, merkt hij op, bijvoorbeeld wanneer blijkt dat een merk met succes in twintig rechtsgebieden is beschermd of een nieuwe productlancering een doorslaand succes is geworden.

Michiel begon zijn carrière bij V.O. Patents & Trademarks, één van Europa’s grootste advocatenkantoren op het gebied van intellectuele eigendom, waar hij opklom tot hoofd van de sectie Merken & Modellen. In 2016 vertrok hij om partner te worden bij Turnstone, een succesvol IE-bureau gericht op merken en modellen. Hij is lid van een aantal commissies, waaronder INTA’s Harmonization of Trademark Law and Practice Committee, de AIPPI Designs Committee en de BMM Legal Committee, en wordt door Managing Intellectual Property, de World Trademark Review en Who’s Who Legal geklasseerd als toonaangevend persoon.

“A familiar face on the Benelux trademark scene, Michiel Haegens foresees potential risks and devises effective countermeasures. He thinks outside the box and efficiently protects clients’ rights through his local and international know-how.”

“Michiel Haegens is among the best IP professionals anywhere”

“Michiel Haegens has a truly modern way of working: he thinks about the big picture and really knows how to achieve international protection.”

“Michiel Haegens consistently receives high praise from colleagues, customers and international associates for his outstanding prosecution talents. Haegens is committed and precise in his work, making him a fine choice for those in need of meticulously drafted applications.”

Michiel Haegens

MICHIEL HAEGENS

Partner, merkengemachtigde
+31 (0)6 41 64 67 06

michiel.haegens@leeway.nl

Back To Top