Ga naar hoofdinhoud

Eric was een van de eerste advocaten in Nederland die zich heeft gespecialiseerd in de sector media en entertainment. Als IE-advocaat ondersteunt hij zijn bekende cliënten uit de muziek-, film-, tv-, radio- en uitgeverijsector in een breed scala aan commerciële en transactionele werkzaamheden. Hierbij valt onder meer te denken aan advies over recording, publishing, merchandising en merkbescherming, exploitatie van digitale rechten, managementovereenkomsten, sponsoring en endorsements maar bij ook grote transacties als fusies, overnames en joint ventures.

Alhoewel Eric conflicten altijd oplossingsgericht benadert, behandelt hij ook litigieuze zaken. Hij is een ware tovenaar op het gebied van processtrategie en staat bekend om zijn succes namens JK Rowling en Warner Bros in de auteursrechtelijk procedure ‘Harry Potter tegen Tanya Grotter’ – een toonaangevende zaak over literaire parodieën waarvoor hij een Europese IE-prijs won.

Wat Eric werkelijk onderscheidt, is dat zijn persoonlijkheid om deals te sluiten gepaard gaat met wat een van zijn cliënten zijn “buitengewoon uitgebreide media- en entertainmentervaring” noemde. Dankzij zijn diepgaande kennis van het reilen en zeilen in de mediasector – niet alleen in Nederland, maar wereldwijd – en zijn onverminderde nieuwsgierigheid naar nieuwe ontwikkelingen ziet hij kansen die andere advocaten laten liggen en ziet hij als geen ander wat er in een voortdurend veranderend landschap kan worden bereikt. Daarnaast begrijpt hij wat echt creatieve mensen motiveert – de menselijke factor – en wat succesvolle bedrijven nodig hebben.
Zowel multinationale mediabedrijven als individuele artiesten hebben hier hun voordeel mee gedaan. Iets anders dat Eric Keyzer bijzonder maakt, is dat hij graag met creatieve mensen werkt, en dit heeft ertoe geleid dat hij enkele van de grootste namen in de Nederlandse showbusiness heeft bijgestaan en nog steeds bijstaat vaak meer in een soort managersrol dan alleen als advocaat.

Voordat Eric bij Leeway Advocaten in dienst trad, zette hij in de jaren ’80 de IE-afdeling op bij Loeff & van der Ploeg, dat in 1993 Loeff Claeys Verbeke zou worden (van 1994-1998 was Eric lid van de directie en managing partner van de Amsterdamse vestiging). Loeff Claeys Verbeke is in 2000 gedeeltelijk opgegaan in Allen & Overy. Eric richtte in 2008 zijn eigen media- en entertainmentbedrijf op, naast zijn functie als Of Counsel bij Allen & Overy. Eric is voormalig president en erelid van de International Association of Entertainment Lawyers.

Eric Keijzer

ERIC KEYZER

Of Counsel, advocaat
+31 (0)6 54 65 53 21

eric.keyzer@leeway.nl

Back To Top