skip to Main Content

Martijn is een gekwalificeerd jurist die, naast zijn juridische expertise, meer dan 15 jaar ervaring heeft als projectmanager van grote en complexe IT-projecten. In deze rol werd hij regelmatig ingeschakeld om contracten en/of projecten die niet goed liepen op te lossen en weer op de rails te krijgen. Naast zijn belangstelling voor juridische vraagstukken, was het mede deze ervaring die hem ertoe bracht rechten te gaan studeren aan de Universiteit Leiden. Dankzij Martijns indrukwekkende combinatie van praktische en technische kennis is hij bij uitstek geschikt om cliënten bij te staan bij het sluiten van commerciële overeenkomsten en het opstarten van nieuwe projecten op IT-gebied.

Martijn is resultaatgericht en staat bekend om zijn pragmatische adviezen en zijn vermogen om tot commerciële oplossingen te komen. Met zijn technische, zakelijke en juridische achtergrond kan hij snel de essentie doorgronden en de belangrijkste projectdoelstellingen van cliënten begrijpen.

Martijn heeft de VIRA/Grotius postacademische specialisatieopleiding Informaticarecht cum laude afgerond. Hij is nu voorzitter van het College van Beroep voor de Examens van de Universiteit Leiden.

Ook het delen van zijn kennis en enthousiasme is iets waar Martijn van geniet en hij levert dan ook regelmatig bijdragen aan toonaangevende publicaties. Een samenvatting van zijn masterscriptie werd gepubliceerd in het Nederlands Juristenblad (NJB). Hij schreef onlangs ook een omslagartikel voor het tijdschrift Ars Aequi met een pleidooi voor de afschaffing van de stoffelijkheidsvereiste van de aanneming van “werk” (met name software-ontwikkeling). Martijn werkt momenteel aan een jurisprudentiebundel met daarin de relevante Nederlandse jurisprudentie op het gebied van IT-recht.

Back To Top